dictionar roman englez

reprezentant


  1. REPREZENTÁNT, -Ă, reprezentanți, -te, s.m. și f. 1. Persoană împuternicită să reprezinte pe cineva sau ceva, să țină locul cuiva, să acționeze în numele cuiva. ♦ Persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică etc. 2. Cel care reprezintă o școală, un curent; exponent. – Din fr. représentant.
  2. Sinonime: REPREZENTÁNT s. 1. v. delegat. 2. împuternicit, mandatar, (înv.) ispravnic, mandator. (El e ul meu.) 3. exponent, (fig.) interpret. (~ al ma-selor.)
  3. Ortografie: reprezentánt s. m. (sil. -pre-), pl. reprezentánți
  4. http://dexonline.ro/search.php?cuv=reprezentant

Exemple pentru reprezentant

  • Fiecare reprezentant are un supleant.
  • Nu mai trebuie să existe confuzie de atribuțiuni în ce privește pe funcționarii conducători, atât în administrațiunile comunale și județene, unde găsim și pe prefect și pe primar reprezentând și interesele locale și interesele generale, ei fiind reprezentanți atât ai județului sau ai comunei, cât și ai Statului. Prefectul, agent al puterii centrale, funcționar politic și amovibil, nu poate fi un bun reprezentant al intereselor județului, pe care le sacrifică intereselor guvernului, precum și ordinelor ce primește de la centru. (Paul Negulescu)
    » mai multe citate despre reprezentant...

Produse referitoare la "reprezentant"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2020 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!