dictionar roman englez

îngrijit


  1. ÎNGRIJÍT, -Ă, îngrijiți, -te, adj. I. 1. Căruia i se poartă de grijă; care este păstrat cu grijă. ♦ Curat; dichisit. 2. Făcut cu grijă, cu meticulozitate. II. (Înv.) Plin de griji; neliniștit. – V. îngriji.
  2. Sinonime: ÎNGRIJÍT adj. v. alarmat, intrigat, îngrijorat, neliniștit.
  3. Sinonime: ÎNGRIJÍT adj. 1. v. gătit. 2. v. elegant. 3. curățel, spălat, spălățel, (înv. și reg.) acurat, (fig.) scuturat. (Un om mai ~.) 4. curat. (O ținută ~.) 5. (Transilv.) tistaș. (O locuință, o casă ~.)
  4. Antonime: Îngrijit – neîngrijit
  5. //dexonline.ro/search.php?cuv=ingrijit

Exemple pentru îngrijit

  • Între alte daruri mari pe care ni le-a făcut natura se numără și acela de a fi scos din orice moft rândul necesităților. Numai ceva inutil îngăduie alegerea:"Asta nu-mi convine, cealaltă e prea puțin elegantă, asta nu-mi place cum arată". Cel ce a creat universul și ne-a dat legile vieții s-a îngrijit ca noi să supraviețuim, nu să trăim cu mofturi: tot ce ne trebuie pentru a trăi este gata și la îndemână;plătim însă cu multe chinuri și suferințe faptul de a ne satisface dorințele. Să ne folosim, deci de acest mare dar al naturii și să ne gândim că meritul ei cel mai de seamă constă în faptul că putem lua fără greutate tot ceea ce ne este necesar. (Seneca)
    » mai multe citate despre ingrijit...

Produse referitoare la "îngrijit"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2020 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!