dictionar roman englez

întrerupere


  1. ÎNTRERÚPERE, întreruperi, s.f. Acțiunea de a (se) întrerupe și rezultatul ei. ◊ Loc. adv. Fără întrerupere = permanent, necontenit, continuu. [Var.: (înv.) întrerúmpere s.f.] – V. întrerupe.
  2. Sinonime: ÎNTRERÚPERE s. 1. contenire, încetare, oprire, (înv. și pop.) opreală. (Lucrează fără ~.) 2. v. în-cetare. 3. v. curmare. 4. pauză, tăcere. (Lungi ~ punctau discuția.) 5. v. suspendare.
  3. Ortografie: întrerúpere s. f. rupere
  4. //dexonline.ro/search.php?cuv=intrerupere

Exemple pentru întrerupere

  • Regret a nu fi de acord nici cu delegatul Franței, nici cu delegatul Marii Britanii. Aceasta nu mi se întâmplă des. Dar când mi se întâmplă, nu voi lipsi de a persista în opinia mea, cu aceeași tenacitate pe care mi-o cunoașteți cu toții... Se spune că la Geneva ar fi state care își fac situația cu pumnul și că ar fi altele care nu obțin situația pe care o ambiționează, cu toate gesturile de devoțiune repetate fără întrerupere timp de 15 ani. Se spune că Societatea Națiunilor nu distinge între cei care păcătuiesc și cei care nu păcătuiesc. Or, domnilor, nu există religie trainică care să nu fi creat pe lângă paradis și un infern. Dacă ești totdeauna sigur că te urci în rai, poți fi totdeauna tot așa de sigur că o atare religie nu va fi niciodată respectată. (Nicolae Titulescu)
    » mai multe citate despre intrerupere...

Produse referitoare la "întrerupere"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2020 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!