dictionar roman englez

acoperire


  1. ACOPERÍRE, acoperiri, s.f. Acțiunea de a (se) acoperi și rezultatul ei. 1. Punere, așezare a unui obiect deasupra altuia pentru a-l înveli, a-l ascunde, a-l apăra etc. 2. Operație de aplicare a unui strat protector pe un obiect depunere, pulverizare, placare etc. 3. (Mil.) Accident de teren, pădure sau localitate care împiedică observarea inamicului. ♦ Măsură specială de protecție care asigură anumite acțiuni (de concentrare sau manevră) ale trupelor. ◊ Expr. A avea acoperire = a fi acoperit pentru o acțiune săvârșită conform unor indicații precise. 4. (Fin.) Posibilitatea de a face față unor obligații, unei plăți, unei cheltuieli, de a lichida un deficit etc. Acoperirea acestei sume se face eșalonat. ♦ (Concr.) Fond care asigură această posibilitate. ◊ Acoperire în aur = stoc de aur și de alte active pe baza cărora băncile de emisiune asigură convertibilitatea bacnotelor. – V. acoperi.
  2. Sinonime: ACOPERÍRE s. 1. v. învelire. 2. v. îmbrăcare. 3. v. as-tupare. 4. ascundere, mascare. (~ unei uși cu o perdea.)
  3. Antonime: Acoperire – destăinuire, dezvelire
  4. Ortografie: acoperíre s. f., g.-d. art. acoperírii; pl. acoperíri
  5. //dexonline.ro/search.php?cuv=acoperire

Exemple pentru acoperire

  • Eu nu cred în Iisus doar pentru că așa am fost educat de părinți. Sunt un intelectual trecut prin școli, care a căutat să-și explice lumea. Dar dintre toate ma­rile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pi­ta­gora etc) Iisus are cea mai perfectă acoperire științi­fică. Am luat rând pe rând toate noțiunile predicate de El și toate pot fi explicate în termenii științelor actuale. (Dumitru Constantin Dulcan)
    » mai multe citate despre acoperire...
Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2024 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro