dictionar roman englez

caracteristic


  1. CARACTERÍSTIC, -Ă, caracteristici, -ce, s.f., adj. 1. S.f. Însușire specifică predominantă, proprie unei ființe, unui lucru, unui fenomen etc. și care diferențiază o ființă de alta, un lucru de altul. 2. Adj. Care constituie trăsătura distinctivă a unei ființe, a unui lucru sau a unui fenomen. 3. S.f. Partea întreagă a unui logaritm. 4. S.f. Parametru sau dată tehnică utilizată pentru aprecierea comportării în exploatare a unui sistem tehnic sau a unui material. 5. S.f. Curbă care reprezintă modul cum variază o proprietate a unui sistem sau a unui dispozitiv în funcție de o anumită variabilă. – Din fr. caractéristique.
  2. Sinonime: CARACTERÍSTIC adj. 1. definitoriu, distinct, distinctiv, dominant, particular, propriu, specific, tipic, (înv.) însușit. (Notă, trăsătură ~.) 2. v. obiș-nuit. 3. v. reprezentativ. 4. v. semnificativ.
  3. Antonime: Caracteristic – necaracteristic
  4. Ortografie: característic adj. m., pl. característici; f. sg. característică, pl. característice
  5. //dexonline.ro/search.php?cuv=caracteristic

Exemple pentru caracteristic

  • E caracteristic pentru el.
  • Condensarea ne pare un element important și cu totul caracteristic lucrării visului, la fel ca transformarea ideii în situație ("dramatizarea"). Până în prezent ne-a fost imposibil să descoperim care este motivul care face necesară această comprimare. (Sigmund Freud)
    » mai multe citate despre caracteristic...

Produse referitoare la "caracteristic"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2020 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!