dictionar roman englez

elan


 1. ELAN1, elani, s.m. Animal rumegător nordic din familia cerbicelor, cu coarne mari, ramificate și lățite în formă de lopeți (Alces alces) – Din fr. élan.
 2. ELÁN2, elanuri, s.n. 1. Însuflețire creatoare; avânt, entuziasm. 2. (Sport) Complex de mișcări și de procedee executate, în vederea efectuării unei sărituri sau a unei aruncări. – Din fr. élan.
 3. Sinonime: ELÁN s. 1. v. entuziasm. 2. v. avânt.
 4. Ortografie: elán (animal) s. m., pl. eláni
 5. Ortografie: elán (entuziasm, avânt) s. n., pl. elánuri
 6. //dexonline.ro/search.php?cuv=elan

Exemple pentru elan

 • Autorul: Bine dar...
  Femeia: Sigur că e bine! Iubirea este o atracție mai puternică decât gravitația!... Dragostea trage toate sforile Universului. (Cu elan revoluționar.) În curând, femeile vor conduce lumea! Matriarhatul va deveni iar politică de stat! Vom avea parlament unicameral eminamente feminin! Pentru că feminismul este o ideologie mai captivantă decât comunismul. Vom adopta o nouă diviziune a muncii. (Cu glas profetic.) Femeile vor prelua rolul conducător în societate! Voi, bărbații, veți fi absolviți de orice răspundere! O să vă declarăm, oficial, iresponsabili! (Cu voce gravă.) Singura voastră preocupare actuală să rămână actul sexual...
  Autorul (ironic): Se vede că ai citit "Jocul dragostei și al întâmplării"...
  Femeia: Pentru mine, dragostea nu e un joc, iubitule! Este o profesie! Eu n-am învățat dragostea din cărți, ci dintr-o îndelungată practică revoluționară... (Valeriu Butulescu)
  » mai multe citate despre ELAN...

Produse referitoare la "elan"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2021 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro