dictionar roman englez

fidelitate


  1. FIDELITÁTE s.f. 1. Statornicie în convingeri, în sentimente, în atitudine etc.; devotament, credință. 2. Precizie, exactitate în prezentarea sau în reproducerea realității, a unui text, a unui model etc. 3. {Tehn.; în sintagma) Înaltă fidelitate = calitate a unor aparate electroacusticc de a reda cât mai fidel semnale sonore (înregistrate); hi-fi. – Din fr. fidélité, lat. fidelitas, -atis.
  2. Sinonime: FIDELITÁTE s. 1. cinste, credință, devotament, statornicie, (livr.) lealitate, loialitate, (înv. și reg.) priință. (~ soției față de soțul ei.) 2. v. exactitate.
  3. Antonime: Fidelitate – infidelitate
  4. Ortografie: fidelitáte s. f., g.-d. art. fidelității
  5. //dexonline.ro/search.php?cuv=fidelitate

Exemple pentru fidelitate

  • Cu bani poți să ai orice, se spune. - Nu, nu se poate. Poți să cumperi mâncare, dar nu poftă; medicamente, dar nu sănătate; paturi moi, dar nu somn; cunoaștere, dar nu înțelepciune; strălucire, dar nu confort; distracție, dar nu bucurie; colegi, dar nu prietenie; servitori, dar nu fidelitate; păr cărunt, dar nu onoare; zile liniștite, dar nu pace. Coaja tuturor lucrurilor o poți obține pe bani, dar nu sâmburele. Ăsta nu poate fi obținut pe bani. (Arne Garborg)
    » mai multe citate despre fidelitate...

Produse referitoare la "fidelitate"Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2021 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro