dictionar roman englez

minor


  1. MINÓR, -Ă, minori, -e. adj. 1. (Adesea substantivat) Care nu a împlinit încă vârsta la care își poate exercita toate drepturile. 2. Lipsit de importanță, neînsemnat, secundar; p. ext. șters, slab. 3. (Muz.; în sintagmele) Mod minor = mod a cărui gamă are la bază o terță mică. Gamă minoră sau mod minor = gamă sau mod în care semitonurile sunt dispuse între treptele a doua și a treia, a șasea și a șaptea. 4. (Log.; în sintagmele) Termen minor = termen care servește de subiect concluziei unui silogism. Premisă minoră = premisă care conține termenul minor al silogismului. – Din fr. mineur, lat. minor.
  2. Sinonime: MINÓR adj. 1. nevârstnic, (înv.) minorean. (Per-soană ~.) 2. v. secundar. 3. mic, redus, secundar. (De importanță ~.)
  3. Antonime: Minor – major
  4. Ortografie: minór adj. m., s. m., pl. minóri; f. sg. minóră, pl. minóre
  5. //dexonline.ro/search.php?cuv=minor

Exemple pentru minor

  • Lumea poate exista doar pentru cei ce n-au văzut-o. Ceilalți și‑ au pierdut vederea de atâta aparență și și-au rănit ochii într-un real minor. Spațiul oferit de visuri n-are orizont și astfel se întinde el generos unei priviri plecate, spre a nu se mai opri. (Emil Cioran)
    » mai multe citate despre minor...

Produse referitoare la "minor"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2020 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!