dictionar roman englez

mozaic


  1. MOZAÍC1, mozaicuri, s.n. 1. Lucrare de tehnică decorativă, care constă în ansamblarea artistică a unor bucăți mici de marmură, de ceramică, de sticlă, de smalț etc. de diferite culori, lipite între ele cu mortar sau cu mastic. 2. Fig. Amestec de elemente eterogene. 3. Viroză a plantelor, manifestată prin apariția unor pete decolorate pe frunze, care alternează cu porțiuni colorate normal, având aspectul de mozaic (1). – Din fr. mosaique, it. mosaico.
  2. MOZÁIC2, -Ă, mozaici, -ce, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care ține de mozaism, privitor la mozaism. 2. S.m. și f. Adept al mozaismului. [Pr.: -za-ic] – Din fr. mosaique.
  3. Sinonime: MOZÁIC adj., s. (BIS) iudaic.
  4. Ortografie: mozáic adj. m., s. m. (sil. -za-ic), pl. mozáici, f. sg. mozáică, pl. mozáice
  5. Ortografie: mozaíc s. n., pl. mozaícuri
  6. //dexonline.ro/search.php?cuv=mozaic

Exemple pentru mozaic

  • Ar fi suficient să aprindem o lumină în inimile noastre, să vedem în ceață că ceva în noi din Dumnezeu există. Și când ai reușit să alegi bobul de muștar, poți vedea personal că Dumnezeu este, și nu a fost niciodată încătușat în nicio religie; El este Infinitul și nu poate fi limitat la gândurile umane. Oamenii ca si religiile sunt bucăți dintr-un singur mozaic... (Camelia Oprița)
    » mai multe citate despre mozaic...
Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2024 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro