dictionar roman englez

plus


  1. PLUȘ, plușuri, s.n. Țesătură de bumbac, de lână, de păr de capră etc. mai groasă decât catifeaua și cu părul mai lung decât al acesteia, care se întrebuințează mai ales în tapițerie. ♦ (La pl.) Varietăți de pluș. – Din germ. Plüsch, fr. p(e)luche, rus. pliuș.
  2. PLUS1- Element de compunere care înseamnă 'mai mult', îŽn plus2' și care servește la formarea unor substantive. – Din plus2.
  3. PLUS2, (1, 2) plusuri, s.n., (3) adv. 1. S.n. Ceea ce depășește o cantitate dată; prisos. ◊ Loc. adj. În plus = peste ceea ce este obișnuit; pe lângă aceasta, pe deasupra. 2. S.n. (Mat.) Semn grafic în formă de cruce, care indică operația de adunare (a mărimilor între care se găsește) sau caracterizează numerele sau mărimile pozitive (dacă se găsește înaintea acestora). (Cu valoare de prepoziție) Cinci plus trei fac opt.Plus infinit = simbol matematic care arată creșterea nelimitată a numerelor pozitive. ♦ Semn grafic în formă de cruce, care, pus pe lângă o notă dată școlarilor, îi mărește valoarea. ♦ Semn grafic identic cu cel din matematică, indicând sarcinile electrice pozitive. 3. Adv. Mai mult, și încă. – Din lat. plus.
  4. Sinonime: PLUȘ s. (TEXT.) (reg.) picler.
  5. Sinonime: PLUȘ s. v. catifea, velur.
  6. Sinonime: PLUS s. v. surplus.
  7. Antonime: Plus – minus
  8. Ortografie: plus adv.
  9. Ortografie: plus s. n., (prisosuri, semne grafice) pl. plúsuri
  10. Ortografie: pluș s. n., (sortimente) pl. plúșuri
  11. //dexonline.ro/search.php?cuv=plus

Exemple pentru plus

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2024 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro