dictionar roman englez

previziune


  1. PREVIZIÚNE, (2) previziuni, s.f. 1. Facultatea, posibilitatea de a prevedea apariția sau evoluția evenimentelor viitoare din analiza anumitor date cunoscute în prezent. 2. Enunțare a unei judecăți, a unei teorii care se bazează pe previziune (1); ceea ce prevede cineva. [Pr.: -zi-u-] – Din fr. prévision.
  2. Sinonime: PREVIZIÚNE s. 1. v. prezicere. 2. (rar) preștiință. (Conform ii mele.) 3. (met.) prognoză; pro-nostic. (~ vremii.)
  3. Ortografie: previziúne s. f. (sil. -zi-u-), g.-d. art. previziúnii; (teorii, prevestiri) pl. previziúni
  4. //dexonline.ro/search.php?cuv=previziune

Exemple pentru previziune

  • Sentimentul popular, influențat mediocru de către aceste aprecieri ale științei și puțin riguros cu privire la originile profunde ale visului, se încăpățânează în antica sa credință. Pentru el, visul are un sens și acest sens ascunde o previziune. Pentru a o elibera din conținutul visului, care este adeseori mult prea confuz și misterios, este necesar să se aplice anumite procedee de interpretare, iar aceste procedee constau, în general, în înlocuirea conținutului visului, așa cum a rămas el în memorie, printr-un alt conținut. Transpunerea se poate face în amănunt, cu ajutorul unei "chei" care nu trebuie să varieze. Se poate, de asemenea, înlocui dintr-o dată obiectul esențial al visului printr-un alt obiect față de care primul n-ar fi decât simbolul. (Sigmund Freud)
    » mai multe citate despre previziune...

Produse referitoare la "previziune"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2021 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro