dictionar roman englez

reprezentare


  1. REPREZENTÁRE, reprezentări, s.f. Acțiunea de a reprezenta și rezultatul ei. 1. Înfățișare, redare, reproducere a unui lucru (prin mijloace plastice). ♦ Reprezentare topografică = înscriere pe un plan, pe o hartă etc. a detaliilor de pe teren cu ajutorul semnelor topografice. 2. Imagine senzorială a obiectelor și fenomenelor realității, evocată mintal, în absența acestora, pe baza percepțiilor anterioare. 3. Interpretare pe scenă a unei lucrări dramatice; reprezentație (1). 4. (În sintagma) Cheltuieli de reprezentare = sume prevăzute într-un buget cu scopul de a acoperi cheltuielile rezultate din îndeplinirea funcțiilor oficiale pe care le deține o persoană. – V. reprezenta.
  2. Sinonime: REPREZENTÁRE s. 1. v. imagine. 2. arătare, înfă-țișare, redare. (~ unui grup de copii, într-un tablou.) 3. v. personificare. 4. v. reflectare. 5. v. simbol.
  3. Ortografie: reprezentáre s. f. (sil. -pre-) prezentare
  4. //dexonline.ro/search.php?cuv=reprezentare

Exemple pentru reprezentare

  • Nu ideea, ci sentimentul este acela care conferă artei sublima ușurință a simbolului: o aspirație închisă într-o reprezentare, iată ce-nseamnă arta. (Benedetto Croce)
    » mai multe citate despre reprezentare...

Produse referitoare la "reprezentare"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2020 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro

 
Poți promova cultura română în lume: Intră pe www.intercogito.ro și distribuie o cugetare românească într-o altă limbă!