dictionar roman englez

ripostă


 1. RIPOSTÁ, ripostez, vb. I. Intranz. A răspunde în contradictoriu, a replica prompt și cu energie. ♦ A răspunde unui atac al adversarului (într-o luptă, într-o întrecere sportivă). – Din fr. riposter.
 2. RIPÓSTĂ, riposte, s.f. Răspuns prompt și energic, replică; acțiune hotărâtă prin care se respinge un atac. – Din fr. riposte.
 3. Sinonime: RIPOSTÁ vb. v. replica.
 4. Sinonime: RIPÓSTĂ s. răspuns, replică, (înv.) spunere. (La obrăznicia lui i-a dat ~ cuvenită.)
 5. Antonime: Ripostă – atac
 6. Ortografie: ripostá vb., ind. prez. 1 sg. ripostéz, 3 sg. și pl. riposteáză
 7. Ortografie: ripóstă s. f., pl. ripóste
 8. //dexonline.ro/search.php?cuv=riposta

Exemple pentru ripostă

 • Este necesar să respingem cu hotărîre orice acțiuni îndreptate împotriva patriei, a poporului nostru, constructor pașnic al socialismului, a independenței, a construcției noii orînduiri socialiste în România!

  Să acționăm cu întreaga răspundere față de prezentul și viitorul socialist al patriei noastre, pentru a asigura munca și liniștea întregului nostru popor!

  Este de datoria tuturor cetățenilor Republicii Socialiste România să acționeze cu toate forțele împotriva tuturor celor care, în slujba diferitelor interese străine, a serviciilor de spionaj, a cercurilor imperialiste reacționare, își vînd țara pentru un pumn de dolari sau de alte valute.

  Trebuie să dăm o ripostă hotărîtă împotriva celor care vor să dezmembreze România, să lichideze integritatea și independența patriei noastre! (Nicolae Ceaușescu)
  » mai multe citate despre riposta...

Produse referitoare la "ripostă"

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2021 Lucian Velea
Pe această pagină se găsesc și informații puse la dispoziție de DEX online și Citatepedia

www.ro-en.ro trafic.ro