dictionar roman englez

Unelte gratuite

Integrare în Windows 8

Dacă folosești Windows 8 și Internet Explorer ca browser implicit, atunci îți poți îmbogăți vocabularul adăugând ro-en.ro la Start Screen. Modalitatea exactă diferă puțin în funcție de versiuni, dar ca exemplificare se procedează ca în următoarea prezentare video:

După cum se observă, se poate alege sensul de traducere făcând adăugarea de la dicționarul român-englez, respectiv englez-român, și se poate comuta mărimea. Pe lângă faptul că regulat apar alți termeni cu traducere, se poate face clic pentru acces rapid la dicționare.

Ca o alternativă pentru accesul rapid la dicționare, indiferent ce browser preferi, pornește Internet Explorer în varianta pentru desktop, mergi la ro-en.ro și trage iconul de lângă adresa curentă pe taskbar. Iconul va rămâne pe taskbar, pentru apelare rapidă.

De remarcat că ceva similar se poate face și pentru Omnilexica.

Integrare în Internet Explorer

Dacă folosești Internet Explorer și vrei să poți căuta ușor cuvinte pe care le vezi pe alte site-uri, descarcă micul program pentru integrare și instalează-l (este foarte simplu). Apoi, când vizitezi un site și vrei să traduci un cuvânt de pe acel site, faci dublu-clic pe cuvânt sau marchezi expresia, faci clic-dreapta deasupra selecției, iar în meniul care apare vei găsi comenzile pentru traducere.

Integrare în Google Toolbar

Dacă folosești Google Toolbar și vrei să poți căuta ușor traduceri de cuvinte sau expresii, poți adăuga butoane pentru căutare în Dicționarul român-englez și Dicționarul englez-român (este foarte simplu, doar faci clic). Mai mult, când vizitezi un site și vrei să traduci un cuvânt de pe acel site, marchezi cuvântul sau expresia și poți apăsa butonul corespunzător pentru căutarea traducerii.

Dacă a deja aceste butoane pe Google Toolbar și vrei să le actualizezi, clic pe Settings, apoi Options, trebuie selectată pagina Buttons, apoi butonul dorit din listă, clic pe Edit, apoi pe Update button...

Integrare în site

Dacă ai un site și dorești să oferi vizitatorilor tăi, în mod gratuit, un serviciu de căutare în dicționar, poți integra, oriunde dorești, un formular ca acesta:


Poți vedea un exemplu concret la www.lexica.ro.

Este simplu, trebuie doar să inserezi codul HTML de mai jos acolo unde vrei să apară formularul pentru căutare. Funcționează pe orice site și sunt permise modificări.

Este bine de știut și că paginile cu rezultate de pe acest site au adrese unice, ceea ce permite să se facă referiri la ele atunci când se consideră necesar.

Contact | Noutăți | Unelte gratuite

Acest site este bazat pe Lexica © 2004-2024 Lucian Velea

www.ro-en.ro trafic.ro